machines voor het grote werk

Machines voor het grote werk

Heb je binnenkort een project staan en ben je nog op zoek naar enkele machines voor het grote werk die kunnen helpen om het project efficiënter te maken? Voor vele projecten heb je andere machines nodig. Daarom gaan we in deze blog de belangrijkste machines uitlichten.

Graafmachines

Bij Lansers Trio hebben we machines die kunnen graven maar ook vlakken en laden. Onze graafmachines zijn voorzien van rupsen of banden en kunnen uitgevoerd worden met diverse hulpstukken, van knijpers tot palletvorken. Bovendien is het mogelijk om bij langdurige huur de graafmachines aan te passen naar jouw wensen en behoeften zodat deze perfect zijn voor de werkzaamheden. Ook kunnen we onderhoudscontracten afsluiten bij langdurige huur van de graafmachines zodat de continuïteit gewaarborgd blijft. Niemand zit er namelijk op te wachten dat een heel project of een deel van een project stilgelegd wordt vanwege gebreken aan een machine en iedereen hierdoor vertraging oploopt. Wij komen de machines dan graag eens in de zoveel tijd onderhouden en nakijken.

Minigraver

Een minigraver is een essentieel stuk gereedschap in de moderne bouw- en landbouwindustrie. Deze compacte machines zijn ontworpen om kracht en efficiëntie te leveren in een formaat dat toegankelijk is voor zowel professionele als particuliere gebruikers. Deze machines zijn uiterst geschikt voor het graven van funderingen, het aanleggen van tuinen, verwijderen van boomstronken en het ingraven van kabels en leidingen. Dankzij hun compacte formaat zijn minigravers gemakkelijk te manoeuvreren op krappe bouwplaatsen waar een grote graafmachine niet kan komen. Dit maakt ze de perfecte keuze voor zowel professionele als particuliere projecten.

Als het op kracht en capaciteit aankomt, is de grootte van een minigraver vaak misleidend. Deze compacte machines zijn ontworpen om indrukwekkend veel gewicht te tillen en te verplaatsen. Over het algemeen kan een minigraver, afhankelijk van het model en de configuratie, lasten variërend van ongeveer 500 tot 2000 kilogram tillen. De kleinste minigravers kunnen al snel lasten van 500 tot 1000 kilogram tillen. Middelgrote modellen, die vaak in stedelijke bouwprojecten worden gebruikt, kunnen gewichten van rond de 1500 kilogram aan. De grotere minigravers, die nog steeds als ‘mini’ worden beschouwd vanwege hun compacte afmetingen, kunnen tot wel 2000 kilogram tillen.

Belangrijk is om nooit het limiet van de machine te overschrijden. Overschrijding van de maximale hefcapaciteit kan leiden tot instabiliteit van de machine en in extreme gevallen tot kantelen, wat een ernstig veiligheidsrisico vormt.

Bulldozer

Bulldozers zijn krachtige machines die veel worden gebruikt in de bouwindustrie. Deze voertuigen zijn uitgerust met een zwaar metalen blad aan de voorkant, waarmee ze grond kunnen pletten, verplaatsen en kunnen verwijderen. Bulldozers spelen een belangrijke rol in de bouwsector vanwege hun vermogen om grote hoeveelheden grond efficiënt te verplaatsen. Ze worden ook ingezet voor sloopwerkzaamheden, waarbij oude gebouwen worden afgebroken en verwijderd om plaats te maken voor nieuwe gebouwen.

Wat bulldozers bijzonder maakt, is hoe gevarieerd ze ingezet kunnen worden. Ze kunnen worden aangepast met verschillende hulpstukken, zoals rippers en graafbakken, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende taken en omgevingen. De kracht en stabiliteit van bulldozers maken ze uitermate geschikt voor werkzaamheden op ruig terrein, zelfs op steile hellingen.

Shovel

Een shovel, ook wel bekend als wiellader, laadschop of grondverzetmachine, is een veel gebruikte machine in de bouw- en tuinaanlegsector voor het verplaatsen van aarde, zand en andere materialen. Dit kan op twee manieren worden gedaan: door middel van de laadschop omhoog te scheppen of door het materiaal vooruit te duwen. De shovel is een veelzijdige machine met een uitschuifbare hefarm, wat handig is als de te overbruggen afstand groter is. Bovendien kunnen verschillende hulpstukken op de hefarm worden geplaatst, afhankelijk van de specifieke taak.

Een shovel is vaak uitgerust met knikbesturing, wat de machine buitengewoon wendbaar maakt. Dankzij zijn smalle bouw kan de shovel in diverse situaties worden ingezet. De enige beperking is dat een shovel doorgaans niet in staat is om diep te graven, aangezien het bereik beperkt is tot het niveau van de wielen.

Trekker

Een trekker is een krachtig motorvoertuig dat is ontworpen voor het trekken van aanhangwagens, machines en andere landbouw- of industriële apparatuur. Trekkers hebben naast de landbouw ook veel nut in de bouw, transport en andere sectoren.

In onze regio verhuren we voornamelijk trekkers tijdens drukke periodes aan bedrijven actief in de landbouw en grondverzet. In gevallen waar bijvoorbeeld een machine plotseling defect raakt en er snel een vervangende trekker nodig is, zijn veel bedrijven bij ons aan het juiste adres. Daarnaast bieden we ook onze diensten aan particulieren die tijdelijk een trekker nodig hebben, variërend van enkele dagen tot enkele maanden.

Wat een trekker bijzonder praktisch maakt, is zijn veelzijdigheid en robuuste constructie. Door de krachtige motor en de grote banden kan een trekker vrijwel elk terrein aan, wat het een waardevolle hulpbron maakt voor diverse toepassingen.

Alle machines van Lansers Trio

Naast de machines die tot nu toe zijn uitgelicht. Zo hebben we op onze website nog veel meer grote machines die van dienst kunnen zijn voor jouw volgende project. Bekijk onze grondzevenrupskranen en veegmachines. Bij Lansers Trio hebben wij een machine voor elk groot werk of project en bieden wij de voorwaarden aan in de regio!

Inhoudsopgave

Anderen bekeken ook

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren, lees onze cookie verklaring voor meer informatie.